top of page

Radio Trinitat Vella Esports entrevista a Marc Moya (Coordinador secció bàsquet)

Marc Moya és el coordinador de l’equip de bàsquet de la UE Sant Andreu. Aquesta secció esportiva va néixer el passat estiu com una extensió del club de futbol, amb el mateix escut i colors, i Moya n’és un dels màxims responsables. Al darrer Paraules d’Esport vam voler aprofundir-hi amb una entrevista a un dels membres més actius del club per esbrinar més detalls de la formació d’aquesta secció, que es podria haver trobat en perill amb el canvi de directiva al club andreuenc.

Com sorgeix el projecte d'iniciar la secció de bàsquet?

Érem uns companys que portem molts anys fent bàsquet i volíem engegar un projecte relacionat. El vam presentar a diferents associacions i clubs i el Sant Andreu hi va accedir.

La idea inicial era fer una secció dins el Sant Andreu?

Sí. Volíem fer una secció a part del futbol, que és el més popular a Sant Andreu. A partir d’aquí, obrir una nova secció i quan els vam presentar el projecte de la secció de bàsquet els va semblar una bona idea.

Com va afectar el canvi a la presidència al Sant Andreu, amb la marxa de Camino i l’arribada de Dinorah Santa Ana?

Va ser una gran sorpresa. No ens ho esperàvem. Havíem començat a parlar amb la junta de Camino i els canvis ens van deixar a l’expectativa. Ens va costar començar a parlar amb la Dinorah, però al final ho vam aconseguir i ho vam tirar endavant.

Què ha canviat respecte la idea inicial?

Es manté. Volíem obrir la secció i ells estaran una mica sobre nostre, però ens deixen els colors i l’escut. Al final no hi ha hagut gaires canvis. Per tant, institucionalment el Sant Andreu de bàsquet forma part de l’entitat UE Sant Andreu com s’havia planejat.

S’ha hagut de començar un equip de zero en pocs mesos. Ha estat complicat aquest procés?

Ha estat difícil perquè vam començar tard, a finals d’estiu, quan normalment es comencen a moure a partir del maig. En ser un club nou ha estat realment complicat, però hem sortit amb bones sensacions i hem confeccionat 5 equips diferents.

En quines categories competirà l’equip de bàsquet?

Sènior masculí, sènior femení, sots-25, un equip mini i una escola.

D’on provenen?

Ens nodrim a través de propaganda per intentar agafar la gent de Sant Andreu. Volem que la gent de Sant Andreu que se senti com a pròpia la secció de bàsquet. La gran majoria procedeixen d’aquest gran districte, tot i que també tenim jugadors de fora.

Per tant, el club es dirigeix a diferents públics. També busca créixer a nivell formatiu?

Sí, volem anar formant més equips a mesura que passin els anys.

Quins són els objectius a curt termini?

No tenim objectius de cara a guanyar títols, però sí que ens volem incorporar-nos a la Federació i entrar dins la competició i poder créixer poc a poc.

Hi ha hagut algun tipus de dificultat en els tràmits de formació?

És un procés llarg perquè cal obrir una nova entitat, pagar un dipòsit inicial, etc. però tampoc hi ha hagut moltes dificultats. Simplement treball.

Notícies destacades
Notícies recents
Archive
Xarxes Socials
  • facebook
  • Twitter Round
bottom of page