top of page

Un pèssim arbitratge condemna al Sant Andreu veterans a la primera derrota de la segona fase de la l

L’arbitratge, part indispensable al bàsquet, ha d’estar a l’alçada en partits com el d’ahir, on el Sant Andreu s’enfrontava a l’Unitaja. El treball fet durant tot el primer quart i part del segon es va desfer per un pèssim arbitratge que no va saber, o no va voler, tallar el plantejament dels integrants de l’Unitaja.

Després d’un primer quart esplèndid en joc i en anotació per part del Sant Andreu (10-20 amb 9 punts de l’aler - escolta Gregori Reyes i 7 punts del center Yorane Julians, 2 punts de l’aler Jose Seoane i 2 punts de l’aler Sergio Flores) que havia deixat sense arguments a l’Unitaja, es va entrar en una dinàmica de joc dur i pressionant a tota la pista per part de l’Unitaja que l’arbitratge no va saber controlar. Els integrants de l’Unitaja van apostar per pressionar a tota la pista amb un joc ple de mans i de faltes continues. Aquesta situació va embogir el partit ja que no es senyalaven les faltes sobre els jugadors santandreuencs i aquests no podien desenvolupar el joc fluid del primer quart. Remarcar dos qüestions claus: la falta de protecció sobre el jugador franquícia Yorane Julians que va rebre infinitats de faltes, algunes d’elles només amb la intenció de descentrar-lo, i per altre banda, les tres faltes consecutives assenyalades a l’alerescolta Gregori Reyes, que estava en un moment dolç, i que el va portar a la banqueta. Dades concloents: Unitaja, 15 faltes d’equip, Sant Andreu, 18. Parcials per quarts: 10-20 / 16-6 / 22-6 / 12-4.

La resta del partit no va tenir més història, faltes continues no assenyalades que no deixaven desenvolupar el joc de l’equip i senyalització de faltes i infraccions al Sant Andreu que no feien més que augmentar el pèssim partit de l’àrbitre de l’encontre. Destacar, de totes maneres, la feina realitzada, a pesar de les dificultats, de Jose Seoane amb 7 punts, Sergio Flores amb 4, Jose Jiménez amb 4 i Carlos Serrano amb 1, així com la bona tasca defensiva de Jordi Canadell, que creix dia a dia, i Pedro Hinojo, esforçat en els minuts que va participar. A més, hem de lamentar la lesió d’Albert Navarro, amb un esquinç de turmell, que esperem no el tingui molts dies fora de les pistes.

Aquests partits porten a una reflexió: a qui hem de protegir en l’esport? A qui intenta jugar o a qui intenta destruir. Els arbitratges haurien de reflexionar sobre això, sobre tot en aquest tipus de competicions amateurs.

Estadística de punts del partit:

Jose Jiménez (4): 4

Gregori Reyes (5):11

Jose Seoane (7): 7 Jordi Canadell (8): 0

Sergio Flores (9): 4

Xavi Martínez (10): no jugat

Albert Navarro (13): 0 (lesionat)

Pedro Hinojo (14): 0

Carles Serrano (22): 1

Yorane Julians (23): 9

Notícies destacades
Notícies recents
Archive
Xarxes Socials
  • facebook
  • Twitter Round
bottom of page